2010-03-30

Kalas med mera


Jodå, kalaset i lördags kändes lyckat. Trevliga vänner, god mat och dryck och det är väl vad som kännetecknar ett bra kalas. Vi hade en egen-komponerad trerätters-meny: som förrätt serverades mandelplättar med avocado och räkröra. Till huvudrätt var det tjälknöl med kantarellsås, hasselbackspotatis, gelé och sallad. Desserten bestod av frusen cheesecake med varma hallon.

Givetvis drack vi gott, både före, till och efter maten. Starten var mousserande vin med hallon i glaset, vitt vin till förrätten, valfritt vin eller öl till varmrätten och iskall chokladglögg till desserten. Efteråt blev det kaffe och whiskey...
Just för denna helg gjorde vi kraftigt undantag från vår non-kolhydratsmeny, men är det fest så är det!
Framåt natten hade vi danskurs för en av gästerna, tror alla inblandade tyckte det var lika kul :-)
Nu när jag skriver detta är det snart helg igen, påskhelg denna gång, så veckan nu är ju ovanligt kort...
Det blir avfärd till smålands inland imorgon eftermiddag, för lite samvaro med mannen innan vi på långfredag åker till Pumpen i Södra Vi för att dansa. Efter det åker vi åt varsitt håll, jag tar hans bil och åker hem, medans han åker vidare med Mats Bergmans på deras påsksväng till Sölvesborg och Skultuna. Har lovat att hämta upp mannen igen i Norrköping vid 06-tiden på måndag morgon. Då är han säkert lagom mör efter alla de milen som mestadels avverkats efter spelningarna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar